Chinchilla Animal Companie

Chinchilla – Animal de Companie

Cumpara Chinchilla ca animal de companie si la achizitionarea a 3 exemplare aveti GRATIS inca unul. 

Completeaza formularul nostru si te vom suna in cel mai scurt timp.

Perioada optima pentru achizitionarea unui exemplar, este la varsta de circa 2-4 luni, pentru ca acesta sa se poata obisnuit mai usor cu dumneavostra si cu noul camin.

Daca achizitionati un exemplar adult, acestuia ii va fi foarte dificil sa se adapteze in noile conditii de viata.

In conditii naturale, chinchilla este un rozator cu activitate nocturna, astfel ca momentul propice ale alegerii este sfarsitul zilei, pentru a-l surprinde cand este activ.

Datorita caracterului sau bland, sinsila poate fi crescut si ca animal de companie in casa.

Datorita desimii blanii nu gasim paduchi sau purici in aceasta.

Cresterea lui nu este foarte costisitoare deoarece nu necesita spatii largi, este foarte rezistent la schimbari de clima si este putin pretentios.

Principalele nutreturi care intra in hrana mamiferului sunt fanul, concentratele, masa verde si suculentele. Desi este un animal de talie mica, tubul sau digestiv masoară 300 mm.

Maturitatea sexuala apare la varsta de 8-9 luni. Puii de sinsila, la nastere, sunt imbracati cu par, au incisivi, ochii deschisi si sunt foarte vioi. Dupa 4-5 zile de viața ei consuma deja mici cantitati de furaje.

La aceasta specie masculii sunt mai usori decat femelele cu 50-100 grame. Prolificitatea este de 2-3 pui la fatare. Se pot realiza 2 fatari pe an.